Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 28. péntek, Valéria

Városrészek Közötti Futás 2016

ajánlott Cikk a(z) Sport oldal Sport rovatából. Nyomtatóbarát változatSend by email

Bár az időjárás idén nem volt kegyes, mégis sokan vállaták, hogy teljesítik a kitűzött célt a Kerület Napjához kötődő Városrészek Közötti Futáson, amit Újbuda szívében, a Bikás Parkban rendezett meg az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. november 12-én szombaton.

A rutinos futók számára nem jelenthet gondot sem a napsütés, sem a hideg vagy a csapadékos időjárás. Ez alól a legkisebbek sem jelentettek kivételt, hiszen sok egykor intenzíven sportoló szülő gondolta úgy, hogy ezek az alkalmak teszik lehetővé gyermekük számára, hogy megtapasztalják a versenyzés élményét. A közös bemelegítést követően a már megszokott hagyományok szerint 11 óra 11 perckor dördült el a rajtpisztoly és megkezdődtek a különböző korosztályoknak kiírt versenyek. – Nagy öröm számomra, hogy ilyen rossz időben is sokan eljöttek futni. Ilyenkor érzi az ember igazán, hogy érdemes folytatni ezt a szép hagyományt, és érdemes volt a Bikás Park felújításával ilyen szép környezetet teremteni hozzá – mondta Hoffmann Tamás polgármester.

 
Csere Gáspár, olimpikon, a BEAC hosszútávfutója is kilátogatott az eseményre, hogy biztassa az egyesületébe járó fiatalokat. 10-12 évesen ő is többször indult a Városrészek Közötti Futáson. Véleménye szerint fontos átélni a versengés örömét, hiszen ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy valakiből később jó versenyző legyen.

 
A diákok nem csak magukért, hanem a sulijukért is futottak. Azok az iskolák, amelynek a tanulói a legmagasabb létszámmal vettek rész a Városrészek Közötti Futáson külön díjazásban részesültek. Az úgynevezett tömegesítési verseny részeként a Kelenvölgyi Általános Iskolából érkeztek a legtöbben, őket követte a Teleki Blanka Általános Iskola és a Grosics Gyula Sport Általános Iskola.