Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 1. hétfő, Fülöp, Jakab A munka ünnepe

Újbuda

Újbudai Tavaszi Ovi Olimpia

Tavaszi Ovi Olimpiát rendezett az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. a Gabányi László Sportcsarnokban április 20-án. 12 óvodából érkeztek gyermekek, hogy játékos sorversenyeken vetélkedjenek egymással.

Pedig már 17 ponttal is vezetett  

Az első félidőben a MAFC volt a jobb, ám a másodikra a hazaiak támadójátéka nagyon visszaesett, így az Atomerőmű végül 74–67-re nyert az alsóházban a férfi kosárlabda NB I középszakaszának szombati játéknapján.

Negyedszer is legyőzte az MTK-t a BEAC  

A BEAC 11 ponttal győzött az MTK vendégeként a női kosárlabda NB I alsóházának szombati mérkőzésén. Ez azt jelenti, hogy jövőre mindenképpen tagjai lesznek az élvonalnak, és mindig harcban vannak a kilencedik helyért.

Drogprevenció Újbudán  

A BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság adott otthont, a "Tudatos Szülő - Tiszta Gyermek - Drogprevenció Újbudán" címmel tartott formabontó rendezvénysorozat ötödik állomásának. A rendezvényen - amelynek moderátora bevezetőjében kihangsúlyozta: Nem a büntetés, a megelőzés a cél! - a drog önsorsrontó hatásairól volt szó.

Ünnepi menetrend lesz május 1-jén  

Május 1-jén, a munka ünnepén ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekednek a BKK járatai. A Budapesten idén is megrendezett Nagy Futam versenyautós rendezvény, valamint egyéb május 1-jei programok miatt április 30-án és május 1-jén több fő közlekedési útvonalat is lezárnak, ehhez kapcsolódóan az érintett buszok, trolibuszok és villamosok közlekedése változik.

Új fejlesztés indul a töretlenül népszerű dél-budai irodapiacon  

Dél-Buda az egyik legkeresettebb ingatlanpiac a fővárosban, főleg a lakóingatlan-fejlesztések, az egyre jobb tömegközlekedési hálózat és a könnyű megközelítése miatt. Kis-és középvállalatoknak, valamint cégközpontok számára is bázist kínál az Dombóvári útra tervezett Alphagon irodaház.

Fákat adományozott a Főtáv  

Fákat adományozott a Főtáv Zrt. a Föld Napja alkalmából, amelyek április 27-én kerültek helyükre a Tétényi út és a Tétényi köz sarkánál található parkban.

Oldalak

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.