Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 21. péntek, Dániel, Daniella

A csokoládé szerelmeseinek indul felsőfokú szakképzés

Újbuda   |   2017, július 7 - 12:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

A munka mellett is végezhető négy féléves, posztgraduális, levelező tagozatos csokoládé-, kávé- és teakészítő mester szakmérnök/szaktanácsadó képzést a Szent István Egyetem.

Magyarországon a pálinka reneszánsza és a sörforradalom után a kézműves édesipari termékek is egyre népszerűbbek a fogyasztók körében, és ma már otthon is sokan kísérleteznek minőségi trüffelek, bonbonok, táblás csokoládék előállításával. Ennek ellenére maga az iparág szakemberhiánnyal küzd.

A Budai Campuson lévő Élelmiszertudományi Karon több évtizedes tudományos háttér és kutatás alapozta meg a szeptemberében induló szakot. A képzés négy féléves, posztgraduális, levelező tagozaton végezhető és csokoládé-, kávé- és teakészítő mester szakmérnök/szaktanácsadó diplomát ad. A gyakorlatorientált képzésben hét tanszék oktatói és vállalati szakemberek is részt vesznek.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Hadgyakorlatra látogatott Simicskó István  

A több nemzetet képviselő katonák együttműködését és helytállását emelte ki a honvédelmi miniszter a Brave Warrior 2017 elnevezésű, a Magyar Honvédség központi gyakorló- és lőterén zajló hadgyakorlatra ellátogatva csütörtökön Várpalotán.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.