Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. hétfő, Konstantin

A Fonóban lép fel Oláh Krisztián dzsessz-zongorista

Újbuda   |   2017, április 12 - 12:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Oláh Krisztián dzsessz-zongorista a Fonó Budai Zeneházban mutatja be Light in the Darkness című első szóló albumát április 20-án.

Oláh Krisztián az M1 adásában elmondta: a Binder Music Kiadó gondozásában 2016 telén megjelent lemez anyagát Dunaújvárosban, valamint Prágában már bemutatta egy nemzetközi fesztiválon.
Hozzátette: az albumon saját kompozíciók és feldolgozások szerepelnek a legkedvesebb dzsesszdarabokból. Az eklektikusnak nevezhető lemezen sok klasszikus inspiráció hallható, a saját kompozíciókban a klasszikus, a dzsessz és más különböző zenei inspirációit összesítette.
Oláh Krisztián, aki a Zeneakadémián Binder Károly tanítványa, 2015-ben harmadik helyen végzett a montreux-i dzsesszfesztivál zongoraversenyén.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.