Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. vasárnap, Csilla, Noémi

A Fura a B32-ben

Újbuda   |   2016, december 19 - 12:51
Nyomtatóbarát változatSend by email

„A fura”címmel mutatta be Benedict Wells „Spinner” című regényének színpadi átiratát az Orlai Produkciós Iroda. A 21. századi Zabhegyezőnek is nevezett mű premierjét december 17-én tartották a B32 Galéria és Kultúrtérben.

A fura főszereplője a huszonöt éves Jesper Lier, másnapról másnapra él, egy pincelakásában tölti nappalait, este az utcákat járja. Az alakját megformáló Rada Bálint szinte egyidős vele, de szerinte az előadás nem személyes utazás, sokkal inkább egy egész generáció problémáira világít rá. Úgy véli, sem a regény, sem a darab nem kínál egyszerű, nagy ívű megoldásokat, csupán azt mutatja, milyen útra indulhatnak a hasonló helyzetben lévő fiatalok.

Rada Bálint egyébként újbudai kötődésű, pályája elején az Újbuda Tv-ben is szerepelt. A 2005-ös „A Múzsa Csókja” tehetségkutató vetélkedőben végzett első helyen holtversenyben, jutalma az önkormányzat kerület napi gálaműsorának vezetése volt a Nemzeti Színházban.

A Fura legközelebb február 16-án lesz látható a B32-ben, előtte januárban a Jurányi Inkubátorházban tekinthető meg.

B. Gy.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda a fiatalok jövőjét is segíti  

“Tégy rendet a jelenben! Vedd kezedbe a jövőt!”- ezzel a jelmondattal folytatódott a 2017 elején indult Újgeneráció Program a kerületben. Április 20-án három helyszínen, izgalmas programokkal várták az érdeklődőket, a rendezvényt Hoffmann Tamás polgármester nyitotta meg az UP Centerben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.