Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 21. kedd, Olivér

A Kelen SC győzelmével zárult a focitorna

Újbuda   |   2014, augusztus 21 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Államalapításunk ünnepén Újbuda Önkormányzata minden évben barátságos labdarúgó mérkőzést rendez a kerület testvérvárosai között. Idén a nyolc résztvevő közül a Kelen SC csapata bizonyult a legjobbnak.


A Kelen SC pályáján lejátszott mérkőzések előtt a hagyományokhoz híven megkoszorúzták Titkos Pál világbajnoki ezüstérmes labdarúgó, egykori MLSZ-főtitkár emléktábláját. A szövetség koszorúját Sárréti Károly, míg Újbudáét Csernus László és Farkas Krisztina önkormányzati képviselők helyezték el. A testvérvárosi csapatok nemzeti szalagjaik feltűzésével tisztelegtek a sportlegenda előtt.
Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Titkos Pál Kelenvölgy szülötte - mondta Csernus László. - Mára sikerült megvalósítani egykori álmát, a Kelen SC révén létrejött egy olyan utánpótlásbázis, ahol több száz fiatal fejlesztheti futballtudását.

Ada, Jánosi, Marosvásárhely, Prága ötödik kerülete, Rusze, Trogír és a házigazda Újbuda, valamint a Kelen SC csapata idén már tizenkettedszer mérte össze tudását. A szakadó eső sem vette el a játékosok kedvét, a Szent István napi kispályás labdarúgótorna vándorkupáját végül a Kelen SC vihette haza. A második helyen Trogír, a harmadikon Marosvásárhely csapata végzett.

A legeredményesebb góllövő Markó Milat lett a Trogír csapatából tizenegy góllal. A legjobb mezőnyjátékos a Marosvásárhelyről érkezett Szövérfi István, a legjobb kapus pedig a Jánosi csapatát erősítő Kiss Sándor volt. A kupák átadása után zenés, táncos grillpartin ünnepeltek a játékosok.

HL

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.