Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. vasárnap, Csilla, Noémi

A nőké a főszerep a Karinthy Szalonban

Újbuda   |   2016, december 14 - 11:23
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ágnes von Uray festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Karinthy Szalonban december 13-án. A „Csupa mai dolog” című tárlat témája a nő, a művész szerint a képeken a „bennünk élő istennők” jelennek meg.

Kizárólag nők szerepelnek az Ágnes von Uray festőművész alkotásait bemutató kiállítás képein a Karinthy Szalonban. Nő Szent Ágnesként, jó pásztorként, sugárzó vagy játékos fiatalként, családtagok, rokonok, barátnők. A válogatás minden darabja klasszikus festészeti eljárással készült, az alakok mitikusak, 17. századbeli holland portrékat idéznek.

A kiállítása címe Schiller és Goethe levelezéséhez kapcsolódik. A művész szerint a képek így nem vesztik aktualitásukat, ahogy a költő versében megfogalmazottak is igazak akár több száz év elteltével is. „Számomra ez azt jelenti, hogy bár a hagyomány nagyon fontos, közben a mában is kell élni. Minden kornak vannak negatívumai és pozitívumai. Én a pozitívumban hiszek, és úgy érzem, azt kell erősíteni. Tudni kell rácsodálkozni az apró hétköznapi dolgokra – olvashatók a művész szavai a Pont Magazinban.

A kiállításon a portrék mellett helyet kaptak az alkotó kedvenc akvarelljei, a Balatonról készített kisméretű festményei is.

A megnyitón Készman József művészettörténész beszédét Zoltán Melitta olvasta fel, a kiállítás 2017. január 20-ig látogatható, hétköznap 11-18 óráig.
2017. január 18-án 18 órától Oltai Kata művészettörténész beszélget Uray Ágnessel a Karinthy Szalonban.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda a fiatalok jövőjét is segíti  

“Tégy rendet a jelenben! Vedd kezedbe a jövőt!”- ezzel a jelmondattal folytatódott a 2017 elején indult Újgeneráció Program a kerületben. Április 20-án három helyszínen, izgalmas programokkal várták az érdeklődőket, a rendezvényt Hoffmann Tamás polgármester nyitotta meg az UP Centerben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.