Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 23. kedd, Dezső

A polgármestert is kitüntették a Magyar Honvédelem Napja alkalmából

Újbuda   |   2017, május 19 - 12:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kitüntették a honvédelem szolgálatában álló katonákat és közalkalmazottak a Petőfi Laktanyában a honvédelem napja alkalmából. Újbuda polgármestere is elismerésben részesült a beosztásában huzamosabb ideig végzett kiemelkedő munkájáért.

A honvédség napja alkalmából katonákat és közalkalmazottak tüntettek ki a Petőfi Laktanyában. Hoffmann Tamás polgármester a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest helyőrség Dandár parancsnoka javaslatára kapott kitüntető ajándékot beosztásában huzamosabb ideig végzett kiemelkedő munkájáért.

Az állománygyűléssel hagyományosan összekötött rendezvény a csapatzászlók fogadásával kezdődött, miközben a katonazenekar a Rákóczi-indulót fújta. Később felcsendült a Himnusz, amelyet Kovács Zoltán százados ünnepi beszéde követett. A hazaszeretetről valamint arról beszélt, hogy a honvédelem napján nem csak a katonaság, hanem az egész nemzet előtt tisztelegnek. - Ahogy ugyanis a katonák a hazát, a családok otthonaikat védik - mondta. Ezt követően kitüntetéseket adtak át a legrégebben és legkiemelkedőbben szolgáló katonáknak, valamint a honvédelem közalkalmazottainak. Az ünnepély a Szózattal végződött.

Az ötvenes évektől 1991-ig szeptember 29. volt a Fegyveres Erők, illetve a Magyar Honvédség Napja. A magyar kormány azonban 1992-ben döntött úgy, hogy május 21-én ünnepeljük a Magyar Honvédelem Napját. 1849-ben ezen a foglalta vissza az ország fővárosát a Görgey Artúr tábornok által vezetett honvédsereg Hentzi osztrák császári tábornok csapatától.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.