Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 13. szerda, Luca, Otília

 A testvérvárosok delegáltjai is megérkeztek a Kerület Napjára

Újbuda   |   2016, november 11 - 13:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hét partnervárosi delegáció érkezett Újbudára a Kerület Napjára. A vendégek és Hoffmann Tamás polgármester egyetértettek abban, hogy a települések között kapcsolatok erősek és gyümölcsözőek. A delegációk a tavaly felavatott – a partnertelepülések irányát mutató – Bocskai úti oszlopnál helyezték el virágcsokraikat.

Egyebek mellett Kézdiszentlélek, Marosvásárhely és Stuttgart Bad Cannstatt kerületének képviselőit is fogadták a Polgármesteri Hivatal dísztermében november 11-én a Kerület Napján. Hoffmann Tamás polgármester hangsúlyozta, az elmúlt időszakban sikeres együttműködés zajlott a testvérvárosok között, különösen a kultúra illetve a sport területén. Újbuda vezetője bízik abban, hogy aktív marad a testvérvárosok közötti kapcsolat. Hozzátette, a határon túli magyarok lakta partnervárosokkal szoros kapcsolatot ápol Budapest 11-ik kerülete. Vele egyetértésben a Marosvásárhelyről érkező delegáció nevében Csiky Zsolt is kiemelte a magyar nyelv és történelem oktatását, annak fontosságát. - A Románia területén élő magyar gyerekek szempontjából ugyanis elengedhetetlen, hogy mindig eszükbe véssék, honnan származnak felmenőik - mondta.

Löffler Bernd Marcel Stuttgart Bad Cannstatt kerületének polgármestere. Ő az Újbudával kötött szoros együttműködés során végzett turisztikai, sport- és szabadidős tevékenységet említette meg. A németországi kerület 20 éve partnertelepülése a 11-ik kerületnek. Szerinte a két városrészt többek között a vizek, a sport és a kultúra is összeköti.

2015 november 11-én, a Kerület Napján, a testvérvárosi delegációk érkezése alkalmából avatták fel a Bocskai úti testvérvárosi oszlopot, amely azóta is mutatja, hogy milyen irányba, mekkora távolságra vannak Újbudától partnertelepülései. Idén minden delegáció egy-egy virágcsokrot helyezett el az oszlopnál, megerősítve ezzel testvérvárosi kapcsolatát.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Először volt karácsonyi vásár Albertfalván  

Adventi vásárt tartottak december második hétvégéjén az Albertfalvi Közösségi Házban (AKH) Farkas Krisztina önkormányzati képviselő segítségével. Az első alkalommal megrendezett programon neves művészek is felléptek, az árusok pedig minőségi termékeket kínáltak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.