Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. vasárnap, Csilla, Noémi

A vendéglátókat látták vendégül

Újbuda   |   2017, október 30 - 12:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

Október 27-én az Albertfalvi Közösségi Házban Szabolcs Attila, Albertfalva és Kelenvölgy országgyűlési képviselője azokat a szülőket látta vendégül, akik rendszeresen befogadták otthonukba a nyári honismereti táborba érkező, kárpátaljai gyermekeket.

Az Albertfalvi Keresztény Társas Kör (AKTK) 2010 óta szervezi a kárpátaljai 9-14 éves magyar gyermekeknek honismereti táborát. Vendéglátóik főként a Don Bosco iskolába járó gyermekek szülei közül kerülnek ki, hiszen az oktatási intézmény a kezdetektől segíti a tábor szervezését.

A táborozás során a gyermekek a magyar történelem és kultúra Budapesten található emlékeivel ismerkedhetnek meg. A Nagyszőlősi járásból érkező magyar gyermekek közül a szórványban élők az iskolában nem is tanulhatnak magyar történelmet, irodalmat, de a többiek is sok élménnyel és hasznos tudással térnek haza a budapesti vendégségből.

A program megrendezésének feltétele a gyermekek családoknál történő elhelyezése. Bár a tábor eddig is sok elismerést és támogatást kapott, a vendéglátó családoknak csak a szervezők és a küldő családok köszönete jutott, pedig ezek a szülők tevékenységükkel, valamint a határon túl élő diákokkal és tanáraikkal kialakított személyes kapcsolataikkal a kormányzat politikájának abszolút hitelességét igazolják.

Ennek elismerésére és a köszönet kifejezésére Albertfalva országgyűlési képviselője Szabolcs Attila – aki egyúttal az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának alelnöke is – fogadást adott a közösségi házban, ahová két kárpátaljai szervező és két korábbi vendég-gyerek is érkezett az ünnepi alkalomra..

A vendéglátókat Albertfalva és Kelenvölgy országgyűlési képviselőjén kívül Kristóf József, az AKTK elnöke is köszöntötte, majd jó hangulatú vacsora közben felidézték azt a sok-sok élményt, emléket, amellyel a kárpátaljai gyermekek ajándékozták meg a befogadó szülőket.

D.B.S.

Fotó: Gere Tibor

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda a fiatalok jövőjét is segíti  

“Tégy rendet a jelenben! Vedd kezedbe a jövőt!”- ezzel a jelmondattal folytatódott a 2017 elején indult Újgeneráció Program a kerületben. Április 20-án három helyszínen, izgalmas programokkal várták az érdeklődőket, a rendezvényt Hoffmann Tamás polgármester nyitotta meg az UP Centerben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.