Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 21. kedd, Olivér

Álláskeresési tréning 50 év felettieknek

Újbuda   |   2017, január 31 - 14:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ötven éven felüliek is könnyen álláshoz juthatnak az önkormányzat és az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. között köttetett, és az 50+ programon belül indult együttműködés segítségével.

Önbizalom, önkritika, önismeret - ezek birtokában nem lehet akadály a munkakeresés idős korban sem. - Ha mégis kishitűséggel kell megküzdeni, a most indult együttműködés keretében az 50 éven felüliek is könnyedén álláshoz juthatnak - hangoztatta Toldi Tamás idősügyi referens. Nekik próbál segítséget nyújtani az a tréning, amelyet Újbuda Önkormányzata, valamint az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. indít az 50+ program keretében. A mostani önismereti tanfolyamokat újabbak követik; lesz angol nyelv- és számítástechnikai tanfolyam, a jelentkezők megtanulnak önéletrajzot írni, illetve elsajátítják az elbeszélgetésekhez szükséges kompetenciákat. Lőrincz Gergely, az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint az ötven éven felülieknek gyakran nincs önbizalmuk munkájuk elvesztése és a sikertelen álláskeresés miatt.

Az első önismerettel kapcsolatos kurzust Bartha Tamás, címzetes főiskolai tanár tartotta, ő a folyamatos gyakorlást, a gyakorlati oktatás fontosságát hangsúlyozta. A tréningen lehetőség van elmélyülni az önismeretben, hogy az élet mely területén szükséges a személyiség fejlesztése.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Emlékfát ültettek a 100 éve született atyának

Faültetéssel emlékeztek Sárváry Ferenc kanonokra a Karolina úton, a Gyümölcsoltó Kápolna közelében november 17-én. Az atya 41 évig teljesített szolgálatot Szentimrevárosban. Az emlékfát Újbuda önkormányzata nevében Hoffmann Tamás polgármester és Gyorgyevics Miklós egyházügyi tanácsnok ültette el.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.