Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. szerda, Márk

Átvették megbízólevelüket a képviselők

Újbuda   |   2014, október 17 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda megválasztott képviselői átvették megbízólevelüket a Polgármesteri Hivatalban rendezett hivatalos ünnepségen. Kiss Györgyi a Helyi Választási Bizottság elnöke elmondta, jogerőre emelkedett a 2014-es önkormányzati választás XI. kerületi eredménye, így október 22-én megalakulhat Újbuda Önkormányzatának képviselő-testülete.

Az önkormányzati törvény 15 napot ad arra, hogy megszülessenek a választások végleges jogi eredményei, de a jogorvoslati idő várhatóan több esetben ezen túlhúzódik – mondta korábban a Nemzeti Választási Iroda elnöke. Újbudán gyorsan megállapították a jogerős eredményeket, így október 17-én a XI. kerület polgármestere, 17 egyéni képviselője és több nemzetiségi önkormányzati képviselője vehette át képviselői megbízólevelét. A listáról bejutott 7 képviselő személyéről hétfőig lesz jogerős döntés, így ők október 20-án vehetik át azokat.

A korábbi gyakorlattól szokatlan módon, most a képviselők az alakuló ülés előtt veszik át megbízó leveleiket anélkül, hogy esküt tennének. Így hivatalosan csak a testület október 22-i alakuló ülésén válnak képviselővé. Újbuda polgármestere ismét Hoffmann Tamás lett, a leendő Fidesz-KDNP frakciójába pedig négy új képviselőt választottak meg a kerületiek. A képviselő-testület 24+1 fős lesz, az önkormányzatban pedig 40 nemzetiség képviselteti magát.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Fővárosi Közgyűlés: júliustól drágul a taxizás  

Júliustól drágább lesz Budapesten taxival utazni: a jelenlegi 450 forintos alapdíj 700 forintra emelkedik, a kilométerdíj 20 forinttal, a percenkénti várakozási díj pedig 5 forinttal nő a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése értelmében. Határoztak a Lánchíd felújításáról is, ami szeptemberben kezdődik és várhatóan 2021 június végére fejeződik be.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.