Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 22. kedd, Júlia, Rita

Az idejében felismert melldaganat gyógyítható!

Újbuda   |   2017, október 20 - 13:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Névre szóló meghívót küldenek az újbudai 45-65 év közötti asszonyoknak, akiknek az utolsó emlőszűrése óta eltelt két év. A térítésmentes mammográfiás vizsgálatokat novemberben és decemberben végzik, remélve, hogy minél többen átérzik a megelőzés fontosságát, és élnek a felkínált lehetőséggel.

A melldaganat korai felismerésének eszköze a mammográfiás szűrővizsgálat.

Az újbudai lakosok szervezett mammográfiás emlőszűrése 2017. novemberben, decemberben esedékes. A XI. kerületben állandó bejelentett lakcímmel rendelkező, 45-65 év közötti asszonyok, akik utolsó mammográfiás vizsgálata óta eltelt két év, névre szóló meghívólevelet kapnak, melyben szerepel, hogy mikor és hova várják őket vizsgálatra a Szent Imre Kórházba.

A szűrővizsgálat térítésmentes.

Vegyen részt Ön is a mammográfiás szűrővizsgálaton! A lehetőség adott, éljen vele!

Információ:

Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztály

Tel.: 06 (1) 465-3823

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.