Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 28. szerda, Levente, Irén

Balatonakaliban táboroztak a partnervárosi gyerekek

Újbuda   |   2015, július 27 - 13:46
Nyomtatóbarát változatSend by email

Marosvásárhelyi és a kárpátaljai Bene város iskolásaival táboroztak együtt Balatonakaliban az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói júliusban.

A közös táborozás idején a gyerekek megnézték Szigligeten a vitézek fegyveres bemutatóját, a Tihanyi Apátságban megtekintették I. András sírját és az 1055-ből való Tihanyi Alapítólevelet.

A strandolás és fürdés mellett esténként a közös játékok és programok közben barátságok is szövődtek, de volt szalonnasütés, röplabdázás, pingpongmeccs, batikolás, kártyázás, daltanulás. Idén sem maradhatott el Balatonakali strandján az esti szórakozás, amelyen Bene, Marosvásárhely a Budapest táborozói éjfélig ropták a táncot. - Hazafelé jövet pedig már a következő évi találkozást tervezgették a fiatalok – írta beszámolójában Lengyelné Nádasi Andrea táborvezető.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ifjúsági innovációs együttműködés élén Újbuda  

Nemzetközi együttműködés vezetőjeként kezdett szociális innovációs program kidolgozásába és megvalósításába Újbuda Önkormányzata. Az ifjúsági korosztály képességeinek fejlesztésére fókuszáló program a Duna régióban szociális innovációs és üzleti potenciált szabadít fel. A több mint kétmillió eurós költségvetési keret nagyobb részben az Interreg európai uniós pályázati forrásból biztosított.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.