Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 18. hétfő, Auguszta

Beindult a Nemes Színpad

Újbuda   |   2017, november 9 - 15:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kelenföldön a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnáziumban már eddig is számos színházi produkciót valósítottak meg, de ezeket eddig csak a diákok, vagy azok szülei láthatták. Mostantól bárki megtekintheti a tehetséges fiatalok előadásait.

November elején nyílt napokat szerveztek a Thallóczy Lajos utca 1. alatt található iskola 150 férőhelyes Arisztotelész gümnaszion termében. Elsőként a Drágaszág című mozgásszínházi darabot, majd a tánctagozat koreográfiáiból válogató Táncetűdöket, végül pedig Szécsi Magda Pogánytűz című drámáját láthatták a nézők.

Keresztúri József, az oktatási intézmény igazgatója az utolsó előadás végén jelentette be, hogy ezentúl nyitott színházként is működik az iskola alkotóműhelye. Az elmúlt években a diákok már számos sikeres vendégelőadáson szerepeltek Magyarországon és a határon túl, a művészeti középiskola színjátszói, előadásai pedig több nívós szakmai elismerésben részesültek, sőt fesztiváldíjas előadással is büszkélkedhetnek.

A tervekről is kérdeztük az iskola vezetőjét, aki elmondta, hogy nemcsak a kamaszokat, és a felnőtteket várják a jövőben a Nemes Színpad előadásaira, hanem kisiskolásoknak is szerveznek színházi programokat.

A Nemes Színpad első évadában műsorára tűzi Tasnádi István Közellenség, Martin McDonagh A kripli, Bozsik Yvette Tavaszi áldozat, Bertolt Brecht Kaukázusi krétakör című darabjait, valamint láthatják majd a nézők a Chicago című musicalt is. A tervek szerint vendégelőadásokat is bemutatnak majd az iskola nagytermében.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újabb harcművészeti elismerést kapott Simicskó István  

Tiszteletbeli taggá választotta a cselgáncsozók közössége Simicskó István honvédelmi minisztert, Újbuda országgyűlési képviselőjét. A Budai Judo Akadémián szervezett programon a sportág hazai mesterei mondtak köszönetet a politikusnak az intézmény létrejöttéért, valamint a világbajnokság szervezéséért tett erőfeszítéseiért.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.