Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 22. csütörtök, Gerzson

Csillagászati versenyt nyertek az újbudai iskolások

Újbuda   |   2016, május 27 - 11:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

Első helyen végzett Újbuda csapata az általános iskolások Országos Kulin György Csillagászati Versenyének döntőjén. A május 21-én, Tatán tartott rendezvényen hat régió nyolc csapata vett részt. A kerületiek a budapesti és Pest megyei régiót képviselték.

Triangulum135 néven szerepelt az újbudai csapat a 7. Országos Kulin György Csillagászati Verseny döntőjén. A versenyzők három internetes fordulót követően kerültek a döntőbe, ahol a budapesti és Pest megyei régiót képviselték. A versenyre a csapatok 5 perces az időutazásról szóló képzelt riporttal készültek, melyben Kelperrel készítettek beszélgetést. Az 5 órás verseny 12 fordulóból állt, pontozták a riportot és a csapat által készített egyedi szögmérőt.

Triangulum135 tagjai:
Kálmán Lili - Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium 5.a osztály,
Bernáth Zsófi - Köbölkúti Általános Iskola 5.b osztály,
Végh Hanna - 4. osztály végéig a Köbölkúti Általános Iskola, jelenleg a Fazekas Gimnázium ötödikes tanulója.

Felkészítők:
- Kálmán Levente - Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium 10. b osztályos tanulója (a tavasz folyamán középiskolások között 10. helyezést szerzett az Országos Középiskolai Döntőn, ami egyúttal a Nemzetközi Diákolimpiai válogató verseny is volt),
- Kálmán József MCSE tagja,

segítségükre volt Csizy Judit a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium fizika tanárnője.


Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Elektromos töltőállomás a Kondorosi úton  

Egyszerre hat autó töltésére alkalmas, az e-autósok igényeit kiszolgáló állomást – úgynevezett HUB-ot – létesített az MVM Partner Zrt. és a Reál Hungária Kft. az üzletlánc Kondorosi úti telephelyén. Az energetikai társaságnak ez a harmadik telepített villámtöltője.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.