Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 25. péntek, Orbán

Csokigolyó Gazdagrétről

Újbuda   |   2018, február 12 - 13:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

Csokigolyó készítő minitanfolyammal várták a családokat a Gazdagréti Közösségi Házban.

Folytatódott a Gazdagréti Közösségi Ház tavaly indult eseménysorozata, a csináld magad jellegű édesség készítő workshop. A gyerekek az alapanyagok ízlelgetése után kimérték a csokipasztillát, a darált kekszet és a cukordarát, majd segítettek összegyúrni is azokat tanáruknak, aki szerint jó minőségű csokoládé, vaj, házi lekvár és keksz nélkül nincs finom csokigolyó. Juhász Lilla, a Süss, édes élet Kft. cukrásza hangsúlyozta: bárki készíthet otthon csokigolyót, hiszen minden a hozzáálláson és a kedven múlik.

A Gazdagréti Közösségi Ház „Csináld Magad” előkészítőin sorra megismerik a házi praktikákat a résztvevők. A kézműves tanfolyamsorozat karácsony előtt indult grincsfa készítéssel, a jövő hónapban pedig húsvéti ajtódíszek készülhetnek. A programon nem csak a kézügyességet igénylő feladatokat lehet megismerni, hanem a gazdagréti közösség is erősödik.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.