Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 13. szerda, Luca, Otília

Csúszdaparkot avattak a Gellérthegyen

Újbuda   |   2017, június 20 - 11:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

Környezettudatos családi- és sportnap keretében adta át a teljesen felújított gellérthegyi csúszdás játszóteret a FŐKERT Nonprofit Zrt.

Csúszdapark került a régi gellérthegyi csúszdás játszótér helyére a Főkert jóvoltából. A fővárosi viszonylatban is egyedülálló létesítményt június 17-én adták át, az ünnepségen Szabolcs Attila országgyűlési képviselő, Hoffmann Tamás polgármester, valamint önkormányzat több képviselője is részt vett. Szabolcs Attila, Újbuda országgyűlési képviselője személyesen is kötődik a helyszínhez. Mivel a közelben nőtt fel, jól ismerte a Főkert centenáriumán, 50 éve átadott de mára elöregedett csúszdás játszóteret, és reméli a mostani is sok örömöt nyújt a fiataloknak.

A csúszdaparkot az idén 150 éves fennállását ünneplő Főkert Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Szabó József adta át. Elmondta, hogy a munkálatok idején kiemelt figyelmet fordítottak a növények fák épségére, a játékok és a csúszdák tervezésénél, kivitelésénél pedig szempont volt, hogy azok megfeleljenek a kor biztonsági követelményeinek.

Szeneczey Balázs fejlesztésekért felelő főpolgármester-helyettes elmondta, a főváros egy a gellérthegyihez hasonló csúszdaparkot tervez a Margitszigetre is.

Az ötödik alkalommal megrendezett “Tedd meg Magagadért!” családi sportnap célja a gyermekek környezettudatosságra nevelése volt. A színpadi fellépők között a Sziluett Táncstúdió, a Petőfi Musical Stúdió, valamint a Pannonica Néptáncegyüttes képviselte a kerületi kulturális életet.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Először volt karácsonyi vásár Albertfalván  

Adventi vásárt tartottak december második hétvégéjén az Albertfalvi Közösségi Házban (AKH) Farkas Krisztina önkormányzati képviselő segítségével. Az első alkalommal megrendezett programon neves művészek is felléptek, az árusok pedig minőségi termékeket kínáltak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.