Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 18. hétfő, Arnold, Levente

Egy időre elbúcsúzott a bolond lány

Újbuda   |   2018, február 22 - 10:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

Földes Eszter, A bolond lány főszereplője egy ideig nem lesz látható a Karinthy Színházban – és másutt sem –, hiszen anyai örömök elé néz. A színésznőt kollégái és a színház vezetői február 19-én este búcsúztatták el – átmenetileg –, az előadással együtt. A következő évad elején újra műsorra tűzi majd az újbudai színház a népszerű bűnügyi vígjátékot.

Marcel Achard színművének főszerepe különösen kedves volt Földes Eszternek, aki 2015 októbere óta 62 alkalommal játszotta el a megejtően őszinte lányt. Pályatársai úgy nyilatkoztak teljesítményéről, hogy elérte a valaha Domján Edit által nagyon magasra tett lécet, és felejthetetlenül alakította Josefa Lantenay-t. A színház igazgatója, Karinthy Márton is elismerte, hogy a színésznő kiváló játékával jelentős mértékben járult hozzá az előadás sikeréhez.

Aki eddig lemaradt erről az élményről, az várhatóan szeptembertől nézheti meg A bolond lányt a Karinthy Színházban, a főbb szerepekben Földes Eszterrel, Szabó P. Szilveszterrel és Csonka Andrással.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Befejeződött a kétnapos minifesztivál  

Másodszor rendezte meg Gárdonyi teret és a közösségépítést népszerűsítő Gárdonyi Pikniket a B32 Galéria és Kultúrtér. Az eseményt június 7-én és 14-én tartották. A zárónap programjai a rossz idő ellenére jó hangulatban teltek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.