Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 18. hétfő, Arnold, Levente

Egy operatőr fényképei a Kályha Galériában

Újbuda   |   2018, február 16 - 11:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

Fazekas Bence fotókiállítása nyílt meg az Albertfalvi Közösségi Ház Kályha Galériájában február 13-án. Az „Árnyék és fonákja" című tárlat képei két teremben, két különböző hangulatot mutatnak be. A kiállítás március 9-ig látható. 

Különleges atmoszférát teremtettek a szervezők Fazekas Bence kiállításának megnyitójára. Fontos szerep jutott az alkalomra egy vetítőgépnek, ugyanakkor a korábban a Magyar Televíziónál vezető operatőrként dolgozó fényképész mesterien játszik el Platón barlang hasonlatának vizualizációjával: “Szelfizgetünk szakadatlan, szenvedéllyel, majd elbűvölten nézzük a kijelzőre vetített árnyképünket. Lekötözve, háttal a bejáratnak ülünk egy barlangban, bámuljuk a barlang falán a kint, az úton járó emberek árnyékát. A barlang foglyaiként azt tartjuk valónak, amit látunk. Ha még beszélnek is a kinti emberek, akkor mi elhisszük, hogy a falon látott árnyak hangját halljuk.”

A tárlatot eredetileg Szász János filmrendező nyitotta volna meg, de betegsége miatt helyette, a Kályha Galériában korábban bemutatkozó Merza Gábor fotóművész vette át ezt a szerepet.
A kiállítótér első termében kizárólag mobiltelefon kamerájával, nem hétköznapi stílusban készített felvételek láthatók. Korábban éppen Merza Gábor igyekezett bizonyítani azt, hogy az ilyen egyszerű eszközökkel készült felvételek is lehetnek műalkotások. Fazekas Bence is tudatosan használta ki a mindig nála levő eszköz lehetőséget, témái valóban az utcán hevertek, ő pedig művészien leképezve, elvitte azokat a Kályha Galériába. A kiállítás március 9-ig látogatható, hétköznaponként 10 és 19 óra között.

D. B. S. 

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Befejeződött a kétnapos minifesztivál  

Másodszor rendezte meg Gárdonyi teret és a közösségépítést népszerűsítő Gárdonyi Pikniket a B32 Galéria és Kultúrtér. Az eseményt június 7-én és 14-én tartották. A zárónap programjai a rossz idő ellenére jó hangulatban teltek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.