Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 23. péntek, Emőke

Együtt élni műtárggyal, együtt élni festménnyel

Újbuda   |   2017, október 30 - 09:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

A B32 Galéria és Kultúrtér színháztermében október 27-én, a Magyar Festészet Napja rendezvénysorozat záróeseményén interaktív kerekasztal beszélgetést tartottak. Neves képzőművészeket, műgyűjtőket és művészettörténészeket kérdezett Feledy Balázs művészeti író.

A Magyar Festészet Napja rendezvénysorozat záróeseményén az est moderátora arról faggatta a művészélet ismert szereplőit, hogy számukra mit jelent együtt élni egy műtárggyal, milyen személyes kapcsolat fűzi őket a tulajdonukba került alkotásokhoz.

Az akadémiai magasságokat szándékosan kerülő, az átlagemberek számára is érthető és élvezhető beszélgetésen Spengler Katalin műgyűjtő, Fehér László Kossuth-díjas festőművész, Lajta Gábor Munkácsy-díjas festőművész, valamint Schneller János művészettörténész osztotta meg több személyes élményét a közönséggel.

Az eseményről hamarosan az Újbuda Televízió Kulturális Körkép című műsorában láthatnak részletes beszámolót.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Jótékonysági aukció általános iskolások festményeiből

A Villányi úti Konduktív Gyakorló Általános Iskola csaknem harminc tanulójának festményeit bocsátotta online árverésre a Pintér Galéria, amelynek weboldalán március 28-ig lehet licitálni a képekre. A befolyt összegből az iskola művészeti tehetséggondozási programját támogatják.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.