Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

Éjfélig karcolták a jeget a Jégpályák Éjszakáján

Újbuda   |   2018, január 22 - 13:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda is csatlakozott a Magyar Jégkorong Szövetség programjához, amelyet harmadik alkalommal rendeztek meg országszerte. A Kőrösi József utca elejénlévő jégpálya is éjfélig várta a korcsolyázókat január 20-án.

A Magyar Jégkorong Szövetség 2016-ban döntött úgy, hogy a Múzeumok Éjszakájához hasonlóan országos rendezvényt indít, amelyen mindenki korcsolyát húzhat. Idén január 20-án, szombaton tartották a Jégpályák Éjszakáját, országszerte több helyszínen. A korcsolyázó helyek ezen a napon hosszabbított nyitva tartással, egyedi akciókkal várták az érdeklődőket. A programhoz Újbuda Önkormányzata is csatlakozott, a Gyermek-egészségügyi Központ (a volt Fényes Elek Közgazdasági Szakközépiskola épülete) udvarán, a Kőrösi József utca 1-3-ban lévő korcsolyapálya nem zárt be 20 órakor, hanem egészen éjfélig várta a korcsolyázókat, akik érkeztek is szép számmal, kihasználva a lehetőséget.

Aki lemaradt az éjszakai korcsolyázás élményéről ne keseredjen el, hiszen január 31-ig ha nem is éjfélig, de 21 óráig minden nap lehetőség van korizni a Gyermek-egészségügyi Központ udvarán kialakított pályán. Az Újbuda Önkormányzata támogatásával megvalósuló helyszínen nincs belépődíj, a korcsolyabérlés ára gyermekeknek 600, felnőtteknek 800 forint.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Felfüggeszti a kikapcsolásokat átmenetileg az E.ON  

Az jövő hétre várható hideg időjárásra készülve felfüggeszti a számlatartozások miatti kikapcsolásokat érintett lakossági ügyfeleinél február 26. és március 4. között az E.ON csoport.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.