Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 19. vasárnap, Erzsébet

Fákat adományozott a Főtáv

Újbuda   |   2017, április 27 - 14:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

A természeti környezet megóvására hívja fel a figyelmet minden évben a Föld Napja, amelyhez kapcsolódóan a kerület több pontján is volt faültetés. A Főtáv Zrt. 12 fát adományozott a kerületnek, melyeket a Tétényi út és a Tétényi köz sarkánál található parkban ültettek el.

A Föld Napja alkalmából idén is fákat adományozott a távhőszolgáltatásban érintett kerületeknek, köztük a tizenegyediknek is a Főtáv Zrt. annak érdekében, hogy a nemzetközi elvárásoknak megfelelően ezzel is csökkentsék a városi levegő károsanyag tartalmát. A fák április 27-én kerültek helyükre a Tétényi út és a Tétényi köz sarkánál található parkban. A 12 fa ültetésében Hoffmann Tamás polgármester is részt vett, aki kiemelkedőnek, a hagyományok életben tartása tükrében pedig példaértékűnek nevezte a cég gesztusát.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda a legnépszerűbb budai kerület  

A Duna House Barométerből hónapról-hónapra kiderül, mely budapesti kerületek iránt legnagyobb az érdeklődés, most viszont összegezve adták közre, hogy az elmúlt közel 5 év alatt hogyan változott az egyes kerületek sorrendje, kiegészítve a legnépszerűbb elővárosi településekkel - írja a portfolio.hu.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.