Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 24. kedd, György

Felhívás!

Újbuda   |   2017, január 31 - 10:59
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az M1-M7 autópálya bevezető szakaszánál kialakításra került egy új közlekedési csomópont, melynek hatására több közterület jött létre. Ezek az új utcarészek névtelen közterületek, amelyeket a közterület- és városrésznevek megállapításáról, azok jelöléséről, valamint a házszám-megállapítás szabályairól szóló 94/2012. (XII.27.) Főv. Kgy. rendelet alapján el kell nevezni.

Az új közterületek elnevezéséhez várjuk az Újbudán élők javaslatait, 2017. február 20. (hétfő) 12:00 óráig a kozteruletelnevezes@ujbuda.hu e-mail címre, illetve személyesen is leadhatja javaslatait a Polgármesteri Hivatal bejáratainak portáin. Kérjük a javasolt közterületnevek pontos megjelölését, melyhez segítséget nyújt a mellékelt térkép.

Az elnevezésre váró közterületeket:
• pirossal jelölt terület: a Balatoni útra merőleges rövid utcaszakasz
• sárgával jelölt terület: a vasúttól nyugatra, azzal párhuzamosan kialakított közterület, mely a későbbiekben a Rimaszombati út vasút felőli végét köti össze a Neszmélyi út vasút felőli végével

A legalkalmasabb elnevezésekre Újbuda Facebook oldalán lesz lehetőség szavazni. A legtöbb szavazatot kapott javaslatról Újbuda Képviselő-testülete dönt, melyet javaslatként a Fővárosi Közgyűlés felé továbbítani fog.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Harmincéves a BMX-esek alapkönyve

Harminc éve alkotta meg a magyar BMX kerékpározás alapkönyvét a Kiss L. György és G. Németh György szerzőpáros. A Repülő bicikli azóta a “riderek bibliája”. Az évforduló alkalmából kerékpáros találkozót tartottak a Bikás parkban, amelyen bárki megismerhette az akrobatikus figurákat.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.