Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. hétfő, Konstantin

Figyelmesség a kórházban

Újbuda   |   2017, január 2 - 09:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Heim Pál Gyermekkórházban ápolt gyermekeknek sütött mézeskalácsot Újbuda alpolgármestere egy budaörsi cukrászdában még az ünnepek előtt.

Király Nóra alpolgármester szerint fontos, hogy a szeretet ünnepén azokra is gondoljanak, akik rossz körülmények között vagy kórházban töltik a karácsonyt. Ezért a Szabó Tünde államtitkárral közösen sütött mézeskalácsot, amelyet a Heim Pál Kórházban ápolt beteg gyerekek kaptak.

Egy felajánlásnak köszönhetően összesen 80 kilógramm narancsot osztott szét a gazdagrétieknek Király Nóra alpolgármester december 22-én. A kezeletlen héjú, édes navel gyümölcs Szicíliából érkezett, és a Nagyszeben téren talált gazdára.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.