Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 27. csütörtök, Olga, Liliána

Hagyománya van a színháznak a Bocskaiban

Újbuda   |   2017, február 3 - 13:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Állatok nyelvén tudó juhász címmel adtak elő színdarabot a Bocskai István Általános Iskola pedagógusai diákjaiknak és a kerületi ovisainak február 2-án. A bemutató az intézmény tornatermében volt.

Hagyománya van a színháznak a Bocskai István Általános Iskolában, hét éve minden esztendőben más-más előadást adnak elő a tanárok. Céljuk a szórakoztatás mellett, hogy tanulságos meséket mutassanak be a gyerekeknek. A feladatra a darab rendezője és szereplői minden évben önként jelentkeznek, a pedagógusok lelkesedését mutatja, hogy egyre nehezebben jut mindenkinek szerepe.

A mostani előadásra tavaly október óta készültek, az Állatok nyelvén tudó juhász című mesét adták elő február 2-án. A Bocskai Színházban a tantestület szinte minden tagja szívesen vesz rét, a szereposztásban voltak tanárok, tanítók és napközis nevelők is.

Gorka Szabolcs igazgató arra hívta fel a gyermekek figyelmét, hogy a meséhez kapcsolódó kérdésekre is kell majd válaszolniuk az bemutató után.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Hollai Antal atyára emlékeznek Albertfalván  

Halálának 3. évfordulóján szentmise keretében emlékezik Hollai Antal pápai káplán, c. apát, esperes, plébánosra az Albertfalvi Plébánia közössége. A július 29-én, szombat este 6 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa az idén ezüstmisés Dr. Válóczy József teológiatanár, Budafok-Felsőváros-i plébános, a szentbeszédet Dr. Pákozdi István pápai káplán, érseki tanácsos, főiskolai tanár fogja mondani.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.