Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 19. hétfő, Zsuzsanna

Idén is lesz Fonó a Művészetek Völgyében

Újbuda   |   2017, július 18 - 15:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Július 21-től a Fonó a Művészetek Völgyébe, a dörögdi Kocsor Házba települ és tölt meg tíz napot közös szervezésű nép- és világzenei programmal.

Idén Fonó Udvar néven jelenik meg a Művészetek Völgyében a Fonó Budai Zeneház. Taliándörögdön július 21-30. között a Kocsor Házzal közös helyszín fellépői között lesz Ferenczi György és az Első Pesti Rackák, a Cimbaliband, a Góbé és a vajdasági Sin Seekas, a Kerekes Band, a Parno Graszt, a Romengo, a Sena Band és a Gypo Circus. Kollár-Kelemencz László a Rengetegbe viszi a közönséget, Dresch Mihály pedig egy még soha nem látott húros kvartettel érkezik. A kiemelt esemény a Szászcsávási Banda, valamint Szalóki Ági gyerekkoncertje. A programokat fényfestés is színesíti.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.