Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 22. kedd, Júlia, Rita

Inspiráló svéd munkakörnyezet a Műegyetemen

Újbuda   |   2016, március 17 - 12:52
Nyomtatóbarát változatSend by email

Interaktív kijelzőn futó végtelenített táblaszoftver, mobil töltőállomás, kényelmes babzsákok, tervezésre, ötletelésre hívó táblafelületek, dizájnos környezet, modern konyha… Többek között ezek az újdonságok várják az új félévben a Műegyetem Q épületében a hallgatókat.

Svéd Hallgatói Sarkot alakított ki a BME Q épületében az idei Swedish-Hungarian Smart Forum platform keretein belül közösen Svédország Nagykövetsége, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és több vezető magyarországi svéd vállalat. Céljuk olyan kreatív tanuló- és találkozási pont létrehozása volt, ahol a diákoknak kellemes és hangulatos légkörben találkozhat a modern technológiával. A sarok egy a svédországi munkahelyhez hasonlóan biztosítja a munkavégzéshez szükséges környezetet, és teszi lehetővé a kikapcsolódást inspiráló, kreatív térben.
Niclas Trouvé, Svédország magyarországi nagykövete elmondta, az összetettebbé és globalizáltabbá váló világban az országok és a vállalatok sikere egyre inkább az ott élő és dolgozó emberek ötletein és készségein múlik. Szerinte a svéd vállalatok jól képzett partnereket és munkavállalókat találtak Magyarországon, sok hallgató helyezkedett el a közel 200, itt jelenlevő svéd vállalat valamelyikénél. A Svéd Diáksarok átadása a BME-n újabb lépés Magyarország és Svédország, illetve az egyetem és vállalatok közötti együttműködés megerősítésében.

Fotó: shsmartforum.hu

Józsa János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora is a svéd vállalatokkal meglévő több évtizedes tudományos és kutatási együttműködést hangsúlyozta.
A Hallgatói Sarok technikai eszközeit azok a hazánkban működő svéd vállalatok biztosították, ahol egyrészt felismerték és szem előtt tartják az inspiratív munkahelyi környezet és a munkavállalók eredményessége közti összefüggéseket; másrészt kiemelten foglalkoznak a jövő generációja és az oktatás támogatásával.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Anyáknapi koncertet szervezett az ÚSZOSZ  

Időseknek rendezett szabadtéri koncertet az Újbudai Szociális Szolgálat a Keveháza Idősek Klubja kertjében május 18-án. A rendezvényen a Weiner Leo Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium nagyzenekara lépett fel.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.