Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 13. szerda, Luca, Otília

Januártól jön a legolcsóbb internetcsomag

Újbuda   |   2016, október 24 - 15:51
Nyomtatóbarát változatSend by email

Minden magyarországi szolgáltató kínálatában elérhető lesz 2017. január 1-jétől a Digitális Jólét Alapcsomag – közölte a Világgazdasággal a Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos által vezetett Digitális Jólét Program titkársága.

Az új alapcsomag a tervek szerint mind a mobilinternet-, mind a vezetékesinternet-előfizetések esetén legkevesebb 15 százalékkal lesz olcsóbb az egyes szolgáltatók kínálatában már szereplő legkedvezőbb internet-hozzáférési előfizetési díjaknál. Az alapcsomag pontos tartalmáról a piaci szereplőkkel folyamatosan egyeztet a titkárság. Az alapcsomagot az a természetes személy veheti igénybe, akinek a megelőző egy évben nem volt mobilinternet-előfizetése, illetve vezetékesinternet-előfizetés esetén az adott lakcímen legalább egy éve nem volt internet-előfizetése. Ezzel azt kívánja elérni a kormány, hogy azok vehessék igénybe az alapcsomagot, akik eddig még nem rendelkeztek internet-előfizetéssel, viszont a Digitális Jólét Alapcsomaggal be tudnak lépni az internethasználók világába, amivel az internetszolgáltatást használók száma ténylegesen bővül. A Digitális Jólét Alapcsomaggal kapcsolatos kormány-előterjesztést várhatóan novemberben nyújtják be.Az pedig már egyes szolgáltatók tájékoztatójában megjelent, hogy 2017. január 1-jétől 27 százalékról 18 százalékra csökken az internet-előfizetés áfája. Ezzel az ügyfelek átlagosan egyhavi előfizetési díjat takarítanak meg. Az intézkedés megközelítőleg 8-10 százalékos fogyasztóiár-csökkentést jelent, amely összesen 13-15 milliárdos megtakarítást jelent majd az ügyfeleknek 2017-ben. Az internetszolgáltatás áfacsökkentésének bevezetéséhez szükséges valamennyi jogi feltétel adott – tette hozzá a Digitális Jólét Program titkársága.

forrás:vg.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Először volt karácsonyi vásár Albertfalván  

Adventi vásárt tartottak december második hétvégéjén az Albertfalvi Közösségi Házban (AKH) Farkas Krisztina önkormányzati képviselő segítségével. Az első alkalommal megrendezett programon neves művészek is felléptek, az árusok pedig minőségi termékeket kínáltak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.