Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. hétfő, Konstantin

Kérés nélkül elkészíti az szja-bevallás tervezetét a NAV

Újbuda   |   2017, március 13 - 10:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén először kérés nélkül elkészíti magánszemélyek személyijövedelemadó-bevallás tervezetét a munkáltatóktól, kifizetőktől érkezett adatok alapján a NAV. Az ügyfélkapuval nem rendelkező adózók március 16-ig még kérhetik az adóbevallási tervezet papír alapú változatának megküldését.

Március 15-ét követően online megtekinthetik, jóváhagyhatják, illetve módosíthatják elkészült bevallási tervezetüket a www.nav.gov. hu és a www.magyarország.hu oldalakon azok, akik rendelkeznek ügyfélkapus regisztrációval. Akinek adót kell fizetnie, az az új online felületen bankkártyával, vagy átutalással is teljesítheti azt.

Ügyfélkapus regisztráció hiányában a bevallási tervezet postázását március 16-ig (március 15. munkaszüneti nap) lehet kérni adóazonosító jel és születési dátum feltüntetésével a NAV honlapján, sms-ben, írásban, formanyomtatványon, telefonon vagy személyesen. Az sms-t a 06-70/717-7878-as számra kell küldeni. Az üzenetben az adatokat szóközzel elválasztva kell megadni a következő sorrendben: SZJA adóazonosító jel születési dátum pontok nélkül (ééééhhnn) pl. SZJA 8888888888 19800101

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságán eddig mintegy 20 ezer adózó kérte a bevallási tervezetének postázását. A kérelmek 60 százaléka sms formájában érkezett. A beérkezett igénylések alapján az ügyfélkapuval nem rendelkezők az adóbevallási tervezetet a NAV nyilvántartásában szereplő címen május 2-ig kapják kézhez. Március 16-a után kizárólag a hivatal ügyfélszolgálatain személyesen igényelhető az adóbevallási tervezet.

Fontos, hogy mindenki nézze át a tervezetet, mert az adózók felelőssége, hogy jövedelmükről pontos bevallás készüljön. Azokról a jövedelmekről ugyanis, amelyekről nem érkezett a NAV-hoz adat, az érintett magánszemélyeknek kell számot adni a NAV által elkészített bevallási tervezet kiegészítésével – hívja fel a figyelmet a NAV közleménye.

Az szja 1+1%-áról május 22-ig lehet rendelkezni civil szervezet, egyház vagy a Nemzeti Tehetség Program részére.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.