Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 18. hétfő, Arnold, Levente

Két augusztusi hétvégén ismét a gyalogosoké a Szabadság híd

Újbuda   |   2017, augusztus 3 - 15:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újra átengedik a gyalogosoknak a Szabadság hidat augusztus 5-én és 6-án, majd 12-én és 13-án is. A hidat mindkét hétvégén szombaton 0 órától vasárnap 24 óráig zárják le a közúti és a közösségi közlekedési forgalom elől.

A Szabadság híd augusztus 5-6-i, majd 12-13-i lezárásakor a dunai átkelőn csak gyalogosan lehet közlekedni. Ahogy a két korábbi, júniusi hétvégén is, a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos ezen a szombaton és vasárnap sem közlekedik.

A lezárás idején a Fehérvári úton a 61-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Szent János kórház és a Városház tér között közlekedik, míg a Bartók Béla úti kimaradó villamosszakasz pótlására az 56A járat meghosszabbított útvonalon, a Szent János Kórház és Kelenföld vasútállomás M között jár.

A hídon áthaladó forgalom részére az M4-es metró, valamint a 133E és a Gárdonyi térnél is ideiglenesen megálló 7-es autóbusz kínál megfelelő alternatívát. A 47-es, a 48-as és a 49-es villamos pesti, kiskörúti szakaszának pótlására meghosszabbított útvonalon, Zugló vasútállomás és a Fővám tér M között jár a 72-es trolibusz.

A 47-es villamos Fehérvári úton kimaradó szakaszának pótlására a 61-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Szent János kórháztól a Városház térig közlekedik, a Szent János kórház és a Móricz Zsigmond körtér M között saját, menetrend szerinti, a körtér és a Városház tér között pedig a 47-es villamos megállóhelyeit érintve. A Szabadság híd lezárásának hétvégéin szombatonként a késő esti időszakban a 973-as éjszakai buszok a Keleti pályaudvar M és Városház tér között sűrűbben közlekednek.

A 49-es villamos Bartók Béla úton kimaradó szakaszának pótlására az 56A villamos meghosszabbított útvonalon, a Szent János kórháztól a Kelenföld vasútállomás M végállomásig közlekedik, a Szent János Kórház és a Gárdonyi tér között saját, menetrend szerinti, a Móricz Zsigmond körtér M és Kelenföld vasútállomás M között pedig a 49-es (valamint a 19-es) villamos megállóhelyeit érintve.

Pest és Buda között a BKK az M4-es metró, valamint a 7-es és 133E autóbuszok igénybevételét javasolja. Ezeken a hétvégéken a 7-es autóbuszok mindkét irányban megállnak a Gárdonyi téren is a villamospótló megállóhelyen.

Újbuda

Fotó: MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Befejeződött a kétnapos minifesztivál  

Másodszor rendezte meg Gárdonyi teret és a közösségépítést népszerűsítő Gárdonyi Pikniket a B32 Galéria és Kultúrtér. Az eseményt június 7-én és 14-én tartották. A zárónap programjai a rossz idő ellenére jó hangulatban teltek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.