Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 14. csütörtök, Szilárda

Komolyzenei koncertsorozat iskolásoknak

Újbuda   |   2017, október 26 - 11:22
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az önkormányzat jóvoltából tavaly indult útjára az a nagy sikerű sorozat, amelyben a kerület alsós diákjait vezetik be a klasszikus zene világába. A Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar kimondottan gyermekek számára összeállított interaktív műsorában Prokofjev Péter és a farkas című darabján keresztül ismertetik meg a kicsikkel, hogy mely hangszerek, hogyan szólalnak meg.

A beavató turné egyik állomása a Farkasréti Általános Iskola volt, ahová Mága Zoltán hegedű virtuóz is elkísérte a zenekart. A mesejátékkal tarkított koncert után a gyerekeknek a zenével kapcsolatos kérdésekre is választ kellett adniuk, a legügyesebbek megérinthették és ki is próbálhatták a hangszereket. Az előadásról senki nem távozott üres kézzel, mindenki egy-egy Mága Zoltán hanglemezzel gazdagodott. A sorozat nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében, eddig több mint ezer iskolás nézte meg a darabot. Ez a szám később még tovább nőhet, hiszen jövőre újabb újbudai iskolát látogat meg a zenekar.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Minden a szeretetről szól  

Az Adventi várakozásról, a karácsonyi készülődésről, és a keresztény ünnepkörről szólt az idei utolsó Kulturális Szalon, ahol az állandó meghívott vendégek, Simicskó István és Hoffmann Tamás mellett Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök foglalt helyet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.