Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 19. hétfő, Zsuzsanna

Környezettudatosak az újbudai óvodák

Újbuda   |   2016, október 27 - 14:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén a kerület összes óvodája készült valamilyen öko programmal az „Újbuda környezettudatos óvodája” versenyre, amelynek eredményhirdetése október 24-én volt a Polgármesteri Hivatalban. A legjobb eredményt az Észak-Kelenföldi Óvoda székhelye érte el.

A megmérettetés legfontosabb szempontjai között az intézményi környezet, a pedagógiai programok, valamint az oktatási módszerek szerepeltek. Ezek pontozásával alakult ki a végső sorrend, amely alapján a telephelyek 30 ezer és mintegy 300 ezer forint közötti összeggel térhettek haza. A környezeti nevelésben Újbuda élen jár; az országban itt található a legtöbb " ökoiskola és zöld óvoda, sőt a bölcsődék környezettudatos nevelésére is egyre nagyobb hangsúlyt fektet a kerület. Hoffmann Tamás polgármester szerint nem lehet elég korán elkezdeni a környezeti nevelést. - A gyerekek egyre hamarabb érnek és nekünk is lépést kell tartani a fejlődéssel. Ezért is kezdtünk egy új programba és támogatjuk a bölcsődei nevelésnél is a környezetvédelmi megmozdulásokat. Ettől függetlenül pedig becsben tartunk olyan programokat is, mint az Újbuda környezettudatos óvodája verseny – fogalmazott.

Az eseményhez ezúttal is csatlakozott a TATA Consultancy Services Hungary, és két különdíjat ajánlott fel a versenyre. Prabal Datta a cég hazai fióktelepének igazgatója úgy fogalmazott, a vállalat cégfilozófiájában mind a környezetvédelem, mind pedig a jövő nemzedékének támogatása kiemelkedő helyen áll, ezért is támogatják évek óta teljes vállszélességgel a kezdeményezést.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Új térkép segíti az éjszaki tömegközlekedést  

Új, részletgazdag térképet jelentetett meg a főváros és az agglomeráció éjszakai közlekedéséről a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A felület tartalmazza az összes éjjeli átszállási kapcsolatot és járatinformációkat is.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.