Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 13. szerda, Luca, Otília

Közlekedés a Red Bull Air Race idején

Újbuda   |   2017, június 28 - 11:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

A hétvégi Red Bull Air Race miatt jelentősen átalakul a Budapest közlekedése. A repülőverseny idején időszakosan korlátozzák a Bem rakpart, a Clark Ádám tér, a Várkert rakpart, a Lánchíd, a Széchenyi István tér és a Széchenyi felső rakpart forgalmát.

A Red Bull Air Race edzéseit június 29-én és 30-án tartják, a nagyobb mértékű korlátozásokkal járó versenyre július 1-jén és 2-án kerül sor. A lezárások miatt módosul a D11-es és a D12-es hajójárat, a 2-es, a 19-es, a 41-es villamos, valamint a 15-ös, a 115-ös, a 16-os, a 105-ös és a 109-es busz közlekedése.

Július 29-én 12:30 és 14:30 között lezárják a forgalom elől a Budai alsó rakpartot a Margit híd és az Erzsébet híd között, a Pesti alsó rakpartot a Szent István tér és a Lánchíd között, valamint a Lánchidat.

Július 30-án 8:30 és 16:30 között lezárják a Budai alsó rakpartot a Margit híd és az Erzsébet híd között, a Pesti alsó rakpartot a Szent István tér és a Lánchíd között, a Lánchidat, valamint a Lánchíd utcát.

Július 30-án 22 órától július 3-án hajnalig lezárják a Budai alsó rakpartot a Margit híd és a Bertalan Lajos utca között, a Pesti alsó rakpartot a Szent István tér és a Lánchíd között, valamint több Batthyány tér környéki utcát.

Július 1-jén 9:30 és 18:00 között, valamint 2-án 10:45 és 18:30 között lezárják a Clark Ádám teret, a Fő utcát, a Lánchidat, a Lánchíd utcát, az Alagutat, valamint a Széchenyi rakpartot és a Széchenyi teret.

A rendezvény ideje alatt megállási tilalom lesz érvényben Budán a Bem rakpart–Bem József tér–Fő utca–Clark Ádám tér–Lánchíd utca–Ybl Miklós tér–Attila út–Döbrentei tér által határolt területen, Pesten pedig a Carl Lutz rakpart–Jászai Mari tér–id. Antall József rakpart–Kossuth Lajos tér–Széchenyi rakpart–Belgrád rakpart által határolt területen.

A repülésbiztonság fenntartása érdekében átmeneti változások várhatóak - a katonai légügyi hatóság által engedélyezett eseti légtér nagysága miatt - a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér érkező és induló forgalmának útvonalaiban.Erről a következő linken lehet tájékozódni: http://www.hungarocontrol.hu/sajtoszoba/hirek/tajekoztato-red-bull-air-race

Közösségi közlekedési változások

Csütörtökön 12:00 és 15:00, valamint pénteken 8:00 és 17:30, továbbá szombaton 10:00 és 18:30, és vasárnap 10:15 és 18:00 között a D12-es hajójárat két szakaszra osztva közlekedik:

Egyrészt a Müpa – Nemzeti Színház H végállomási kikötőtől a Petőfi tér (Erzsébet híd) kikötőig, másrészt a Jászai Mari tér (Margit híd) kikötőtől a Rómaifürdőig.

Pénteken 8:00 és 17:30 között a D11-es hajójárat is két szakaszra osztva közlekedik. :

Szombaton és vasárnap a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Március 15. tér között viszi az utasokat. Ezen időszakban a belvárosi szakaszon a 15-ös, illetve a 115-ös járatokkal érdemes utazni.

Csütörtöktől vasárnapig a 19-es és a 41-es villamos menetrend szerinti végállomásai között, ám a Margit híd, budai hídfő és a Rudas Gyógyfürdő között a 17-es és az 56A villamos vonalára terelve, a Margit körút–Széll Kálmán tér–Krisztina körút útvonalon haladnak. Mindkét irányban kimarad a Margit híd, budai hídfő, a Bem József tér, a Batthyány tér, a Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megálló. A terelt vonalszakaszon a villamosok a 17-es villamos megállóiban állnak meg. A villamos által nem érintett megállókat csütörtökön 12:30 előtt és 14:30 után, továbbá pénteken 8:30 előtt és 16:30 után a meghosszabbított útvonalú 109-es busz pótolja.

Június 29-én (csütörtökön) a 12:30–14:30 közötti időszak kivételével egész nap, valamint 30-án (pénteken) 8:30 előtt és 16:30 után a 109-es autóbusz a déli szakaszán meghosszabbított útvonalon, a Fő utca – Clark Ádám tér – Lánchíd utca érintésével a Szarvas térig közlekedik, ahol átszállhatnak a Döbrentei téren megálló, Dél-Buda felé tartó 19-es és 41-es villamosra is.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Először volt karácsonyi vásár Albertfalván  

Adventi vásárt tartottak december második hétvégéjén az Albertfalvi Közösségi Házban (AKH) Farkas Krisztina önkormányzati képviselő segítségével. Az első alkalommal megrendezett programon neves művészek is felléptek, az árusok pedig minőségi termékeket kínáltak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.