Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 23. hétfő, Béla

Közlekedésbiztonsági nap a Bikáson

Újbuda   |   2017, október 3 - 13:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

A biztonságos közlekedésre hívták fel a figyelmet a második alkalommal megrendezett LiteRide, azaz Légy az őrangyalom! elnevezésű közlekedésbiztonsági napon a Bikás Parkban szeptember 30-án.

Újbuda Önkormányzata három éve határozott arról, hogy a korábbinál nagyobb hangsúlyt fektet a közlekedésbiztonság oktatására. Kezdetben, a legkisebbekre fókuszálva, a kerület állami fenntartású óvodái kapták meg a biztonságos ovi címet, az óvodapedagógusok pedig eszközöket kaptak a közlekedési ismeretek oktatásához.

A közlekedési családi napot második alkalommal szervezték meg Újbudán. Az ötletgazda Molnár László alpolgármester számára öröm, hogy a rendőrség és a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) nyitott volt a kezdeményezésre és önálló programelemekkel készültek. A gyerekek megtalálták ismereteikben azt a hiányosságot, amit fejleszteniük kell. Hoffmann Tamás polgármester szerint fontos, hogy a gyerekek felkészüljenek a lehetséges veszélyhelyzetekre, amelyekhez játékos feladatok nyújtottak segítséget számukra. Király Nóra közbiztonságért felelős alpolgármester úgy véli: nem lehet elég fiatal korban felhívni a gyerekek figyelmét a biztonságos közlekedésre.

A KTI sátrában a gyerekek játszva tanulhattak, a szülők pedig közlekedésbiztonsági tesztet tölthettek ki. Berta Tamás a KTI központvezetője szerint sokan szembesültek hiányosságaikkal a biztonsági szabályok terén, de minden kitöltőt megjutalmaztak eredménytől függetlenül. A gyerekeknek egy minivárosban kellett valóságos szituációkban megoldaniuk feladatokat, például egymást kikerülniük.

Liskány Csaba rendőrkapitány elmondta: Újbudán fontos a gyerekek biztonsága, ezért a rendőrség saját programokkal vesz részt a kerületi rendezvényeken, amelyekről igen jó visszajelzéseket kapnak.

Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő elmondta: a Közlekedésbiztonsági nap az Újbudai Ősz egyik szabadtéri rendezvénye volt, ám ezzel nem értek véget a kerületben a fesztiválok.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda a fiatalok jövőjét is segíti  

“Tégy rendet a jelenben! Vedd kezedbe a jövőt!”- ezzel a jelmondattal folytatódott a 2017 elején indult Újgeneráció Program a kerületben. Április 20-án három helyszínen, izgalmas programokkal várták az érdeklődőket, a rendezvényt Hoffmann Tamás polgármester nyitotta meg az UP Centerben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.