Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 23. kedd, Zelma, Rajmund

Különleges ajándékokat kaptak a Fraknó utcai idősek

Újbuda   |   2017, december 27 - 13:22
Nyomtatóbarát változatSend by email

Pásztorjátékkal köszöntötték a Fraknó utcai Újbudai Idősek Háza időseit az intézmény dolgozói december 21-én. A rendezvényre ellátogatott Hoffmann Tamás polgármester, Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő, valamint a Magyarországi Vietnámiak Egyesülete vezetői is.

A Magyarországi Vietnámiak Egyesülete tizenegy budapesti önkormányzatot keresett fel 2017 karácsonya előtt, hogy jótékonysági akciójával támogassa a rászorulókat. Újbuda önkormányzatával egyeztetve idén az Újbudai Idősek Háza lakóit lepték meg egy nagyképernyős televízióval és sok finomsággal. Megköszönve az adományokat és köszöntője után Hoffmann Tamás átadta az újbudai gyerekek által készített karácsonyadíszeket is az időseknek.

A Magyarországi Vietnámiak Egyesülete vezetője elmondta: országának népe hálás, mert a vietnámi háború idején Magyarország adományokkal segítette a délkelet-ázsiai országot.

A rendezvényen elbúcsúzott az Újbudai Idősek Háza vezetője, Dr. Cseriné Demény Annamária, aki 17 évig dolgozott a Fraknó utcában, és hamarosan nyugdíjba vonul.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újabb magyar film Oscar esélyes  

Oscar-díjra jelölte a Testről és lélekről című magyar filmet a legjobb idegen nyelvű alkotások között az amerikai filmakadémia, amely kedden Los Angelesben jelentette be a legrangosabb hollywoodi elismerés végső esélyeseit.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.