Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 22. csütörtök, Beáta, Izolda

Különleges javítást igényel a Töhötöm utcai csősérülés

Újbuda   |   2017, szeptember 26 - 12:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nagy átmérőjű, speciális anyagú vezeték tört el a Töhötöm utcában. A Fővárosi Vízművek szerint a hiba elhárítása, a vezetékszakasz újbóli beüzemelése előreláthatóan szeptember 27-én, szerdán várható.

A Töhötöm utcában szombaton megsérült nagy átmérőjű (700 mm) Sentab főnyomóvezeték meghatározó szerepet tölt be a XI. kerület és Budaörs jelentős részének ivóvízellátásában. A Fővárosi Vízművek munkatársai a bejelentést követően megkezdték a hiba feltárását, a sérült vezetékszakasz kizárását a vízfolyás megszüntetése és a károk megelőzése érdekében. Az érintett területek vízellátása átmenetileg csak a kisebb átmérőjű, párhuzamos vezetékeken keresztül biztosítható, ezért a vízfogyasztási csúcsidőszakokban nyomáscsökkenés, esetlegesen átmeneti vízhiány léphet fel.
A javítást hátráltatja a speciális jellegű munkavégzés igénye, így a hiba elhárítása, a vezetékszakasz újbóli beüzemelése előreláthatóan csak szeptember 27-én, szerdán az esti órákban várható.
A Fővárosi Vízművek munkatársai mindent megtesznek a mielőbbi zavartalan vízellátás érdekében. A társaság elnézést kér az okozott kellemetlenségekért és kéri ügyfelei türelmét és megértését.
 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Húsvéti tojások iskolásoktól időseknek  

A régi hagyomány szerint idén is négy újbudai iskola vállalta, hogy tanulóik segítségével elkészítenek 600 hímes tojást, amelyeket húsvétkor a kerületi vezetők az idősotthonok lakóinak ajándékoznak majd. Király Nóra és Molnár László alpolgármester március 20-án meglátogatta a meglepetéseket készítő oktatási intézményeket, és megajándékozták az ajándékkészítőket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.