Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 25. péntek, Orbán

LIFE IS BEAUTIFUL - Sikeres művészeti kísérlet a Montázsban

Újbuda   |   2017, december 20 - 12:00Nyomtatóbarát változatSend by email

A különös művészeti kísérletet hajtottak végre “Life is beautiful” azaz az élet szép címmel a Montázs Art Café galériájában december 15-én. A kísérlet sikerült, többen is vállalkoztak arra, hogy egymástól különálló vászonra fessenek valamit. Végül a képeket összerakták és a Múzsa, egy angyalt festett a nagy egészre, egységesítve a közös műalkotást.

Valaki egyszer azt mondta Moldvai Réka festőművésznek, hogy nem szereti a művészetet, mert neki az túlságosan állóvíz. Őt az nem mozgatja meg, hogy ott áll egy kép előtt. A magát Magyar Múzsának aposztrofáló művész elgondolkozott, hogyan hozza mozgásba a művészetet. Arra jutott, hogy be kell vonni a nézőt, hogy a befogadó a kép részévé válhasson, a közös alkotás élménye adjon lendületet.

A Montázs Art Café galériája szívesen ad helyet az ilyen jellegű művészeti kísérleteknek, workshopoknak, és a kezdő művészeknek. Nemcsak a festők és képzőművészek, de zenészek is gyakran fellépnek itt, az egyedi hangulatú térben rendszerint izgalmas produkciók születnek. A téli időszakban Szabó Leslie, a Megasztárban feltűnt énekes tart klubesteket, ahol nemcsak muzsikál, de beszél is zenei pályafutásáról, önmagáról.

A Life is beautiful rendezvényen adományokat is gyűjtöttek, a befolyt összeget a Gyermekleukémia Alapítvány javára ajánlották fel.

D. B. S.