Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 22. csütörtök, Gerzson

Logopédia nemcsak gyerekeknek

Újbuda   |   2017, március 1 - 10:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Immár hetedik alkalommal hívja fel a figyelmet logopédus szakmában felhalmozott tudás és tevékenység össztársadalmi szerepére a Magyar Logopédusok Szakmai Szövetsége Egyesület. Az Újbudai Szociális Szolgálat szentimrevárosi székhelyén tartott, a logopédia európai napjához kacsolódó esemény a nyelési zavarokra fókuszál.

A logopédia napját 2004 óta jegyzik Európában, Magyarországon 2008-tól tartják március 6-án. Ilyenkor a logopédusok nemcsak a szakma népszerűsítésére koncentrálnak, hanem felhívják a figyelmet, hogy nemcsak gyerekeknek lehet szükséges a logopédiai kezelés. Úgy vélik, idősek is szorulhatnak szakember segítségére, sőt, mindenki, aki fejlesztené kommunikációs képességeit. Fehérné Kovács Zsuzsanna, a Magyar Logopédusok Szakmai Szövetsége Egyesület elnöke elmondta, idén a nyelési zavarokról szól a Logopédia Európai Napja. A problémakör a gyermekeket és időseket egyaránt érinti, kommunikációs zavarokat és szövődményként minkét korcsoportban okozhat. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatót Molnár László alpolgármester nyitotta meg. Beszámoltak a lehetséges megoldásokról és terápiás lehetőségekről, felvázolták mit tesz a logopédus szakma e sokakat érintő probléma megoldása érdekében, milyen tevékenységet folytatnak a rokon szakterületek, a civil és szakmai szervezetek.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

170 éves a Magyar Honvédség  

A Magyar Honvédség fennállásának 170. évfordulóját ünneplő programsorozat kezdődött Indítását az 1796. február 20-án született Mészáros Lázár első hadügyminiszter előtti tiszteletből időzítették erre az időszakra.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.