Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 26. csütörtök, Ervin

Már kézbesíti a nyugdíjasok Erzsébet-utalványait a posta

Újbuda   |   2016, december 12 - 18:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megkezdte a nyugdíjasok étkezési Erzsébet-utalványainak kézbesítését a Magyar Posta. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye szerint a borítékban három utalványszelvény található, összesen tízezer forint értékben.

Ezer és kézeter forintos szevényként kézbesíti a Magyar Posta a nyugdíjasoknak szánt tízerfontos Erzsébet-utalványokat, legkésőbb december 31-éig. Ezeket 2017 végéig lehet felhasználni az ország mintegy 60 ezer elfogadóhelyén, boltokban és egyes éttermekben; az utalványok értékéből készpénzben nem adnak vissza.
Ha valaki sérült utalványt kapna, adja le bármelyik postahivatalban, ahol intézkednek majd annak cseréjéről. A nyugdíjasok személyesen tudják átvenni a küldeményt, benne az utalványokkal és egy rövid tájékoztatót. Ha a címzett nincs otthon, értesítőt kap arról, hogy küldeménye érkezett. Az utalványok ezzel az értesítővel tíz munkanapig átvehetők a postán.
A Magyar Postsa darabonként 400 forintért kézbesíti a küldeményeket.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átvette megbízólevelét Simicskó István  

Budapest 2. számú országgyűlési egyéni választókerületében Simicskó István, a Fidesz – KDNP közös jelöltje szerzett képviselői mandátumot az április 8-án megtartott országgyűlési képviselő választáson. Megbízólevelét április 25-én vette át, az ünnepélyes átadón a képviselő-testület, valamint a Választási Bizottság tagjai is részt vettek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.