Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 23. vasárnap, Béla

Már kézbesíti a nyugdíjasok Erzsébet-utalványait a posta

Újbuda   |   2016, december 12 - 18:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megkezdte a nyugdíjasok étkezési Erzsébet-utalványainak kézbesítését a Magyar Posta. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye szerint a borítékban három utalványszelvény található, összesen tízezer forint értékben.

Ezer és kézeter forintos szevényként kézbesíti a Magyar Posta a nyugdíjasoknak szánt tízerfontos Erzsébet-utalványokat, legkésőbb december 31-éig. Ezeket 2017 végéig lehet felhasználni az ország mintegy 60 ezer elfogadóhelyén, boltokban és egyes éttermekben; az utalványok értékéből készpénzben nem adnak vissza.
Ha valaki sérült utalványt kapna, adja le bármelyik postahivatalban, ahol intézkednek majd annak cseréjéről. A nyugdíjasok személyesen tudják átvenni a küldeményt, benne az utalványokkal és egy rövid tájékoztatót. Ha a címzett nincs otthon, értesítőt kap arról, hogy küldeménye érkezett. Az utalványok ezzel az értesítővel tíz munkanapig átvehetők a postán.
A Magyar Postsa darabonként 400 forintért kézbesíti a küldeményeket.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Nyitott házak hétvégéje a Duna mentén  

A rakpart a témája a Budapest100 nyitott házak idei rendezvénynek, amelyen Duna parti épületeket lehet megtekinteni a Rákóczi hídtól az Árpád hídig húzódó csaknem 10 folyamkilométeren. A programot április 22-23-án rendezik, “sétálva, villamossal, vagy bringával igazi kaland mindkét partot végigjárni és közben a házakba is benézni”- állítják a szervezők.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.