Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 19. hétfő, József, Bánk

Még nyáron megérkezik a csecsemőoltónyag

Újbuda   |   2017, július 26 - 10:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

Késve fog megérkezni néhány oltóanyag. A hónap végére már minden rendben lesz - ígéri az államtitkár.

Csúszással érkezik meg néhány oltóanyag – közölte Rétvári Bence. Az államtitkár egy írásbeli kérdésre adott válaszában jelezte: a 2, 3 és 4 hónapos csecsemők, valamint a 18 hónapos gyerekek ötkomponensű oltóanyagából a legutóbbi, július 10-i kiszállítással kisebb mennyiséget tudtak elküldeni az oltóorvosoknak. Azt is megígérte, hogy még júliusban lesz újabb kiszállítás, így a hónap végére már minden oltáshoz szükséges oltóanyag megfelelő mennyiségben rendelkezésre áll majd.

A védőnőnek értesítenie kell a szülőt, hogy mikor jöhet a következő védőoltás. Amint a vakcina megérkezik az orvoshoz, a védőnő azonnal egyeztetheti az oltás időpontját – tette hozzá Rétvári.

forrás:hvg.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudán az időskor nem hátrány, hanem lehetőség  

A XI. kerületben élők közel negyede, mintegy negyvenkétezer ember hatvan év fölötti, ezért itt mindig kiemelt helyen szerepelt az időskorúak tisztelete, életminőségük támogatása. Az Újbuda 60+ Program, a kerület idősbarát politikájának sorvezetője olyan komplex rendszerré nőtte ki magát, amely évente átlagosan húszezer újbudait ér el programjaival és segítő szolgáltatásaival.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.