Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. kedd, Kristóf, Jakab

Meghibásodott a távhő-gerincvezeték, több ezer lakásban nem lesz fűtés szerdán

Újbuda   |   2017, január 3 - 22:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Munkálatok miatt több órás távhőszolgáltatási szünetre kell számítani az I., a II. és a XI. kerületben.

Meghibásodott a XI. kerületben, az Irinyi József utcában futó távhő-gerincvezeték – közölte a Főtáv Zrt. A hőmérséklet várható lehűlése miatt a társaságnak sürgősen el kell hárítania a problémát, ezzel is megelőzve a még nagyobb szolgáltatási szünetet. A FŐTÁV megkezdte az előkészítést, a munkavégzés előreláthatólag január 4-én hajnal 5 órától 18 óráig tart.

A munkavégzés ideje alatt a távhőszolgáltatás szünetelni fog az I., II. és XI. kerületekben, ami 7884 lakást, 49 kommunális, 262 közületi és 86 egyéb fogyasztót érint. Mint írják, a szolgáltatás kimaradása néhány fokos lehűlést eredményezhet az ingatlanokban, ezért melegebb ruházatot jsvasolnak az érintett intézményekben tartózkodóknak.

A szolgáltatás kiesés részleteiről itt olvashat.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Ljubljana teret  

A szlovén főváros, Ljubljana nevét vette fel a Bükköny és a Sáfrány utca déli végénél lévő eddig névtelen közterület. Elnevezéséről még június 21-én döntött a Fővárosi Közgyűlés, a teret július 25-én hivatalosan is átadták.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.