Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 20. vasárnap, Bernát, Felícia

Mégis fizetős a vízbekötés

Újbuda   |   2017, július 19 - 16:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

Továbbra is fizetni kell a bekötővezetékek kiépítésért és a vízmérőn kívüli szerelvények beszereléséért, a költségek szolgáltatóként eltérőek lehetnek - közölte a Magyar Víziközmű Szövetség (Mavíz).

A Mavíz kiemelte, hogy az ivóvíz bekötővezetéket kizárólag a szolgáltató kötheti rá a fővezetékre, ezért pedig díjat (anyagköltség, munkadíj) kérhet. A mellékmérők felszerelése nem számít új bekötésnek, így ezek sem esnek a térítésmentes szolgáltatások kategóriájába.
A közlemény szerint a közműcsatlakozások díjmentessége kizárólag a 2017. július 1-jét követően létesült új bekötésekre vonatkozik, a térítésmentes szolgáltatások közé a víziközmű-szolgáltató által végzett tervegyeztetés és adategyeztetés, a vízmérő és felszerelése, valamint a nyomáspróba tartozik. A közműcsatlakozók díjmentessége a bekötővezeték méretétől függően - ivóvíznél 32 milliméter átmérőig, szennyvízvezetéknél 160 milliméter átmérőig - érvényes, az új bekötések ugyanezen méretekig a víziközmű-fejlesztési hozzájárulás megfizetése alól is mentesülnek - írták.
A víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény módosítása értelmében július 1-jétől az új víz- és szennyvízbekötésekhez kapcsolódó egyes feladatokat a víziközmű-szolgáltatók térítésmentesen kötelesek elvégezni.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.