Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 13. szerda, Luca, Otília

Megszépült a Közösségi Ház kertje Albertfalván

Újbuda   |   2016, november 9 - 12:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

Mostantól a közösség kikapcsolódását, feltöltődését szolgálja az eddig zárt hátsókert, megújult a napóra alatti előkert is az Albertfalvi Közösségi Házban.

Farkas Krisztina önkormányzat képviselő kezdeményezésére indultak el a munkálatok, aki a tervezésre és kivitelezésre a Botanikart kertészet csapatát vezető Tokaji Györgyöt kérte fel – ők készítették az önkormányzat Bocskai úti homlokzatát díszítő zöld falat is. A képviselő célja a tisztviselő telepi épület környezetének szépítése mellett az volt, hogy a Közösségi Ház újabb terei nyílhassanak meg a környékbeliek előtt. Ezért nem csak növények, de csobogó, és pihenésre, kikapcsolódásra szolgáló fedett pad is épült. Ez utóbbi akár kisebb csoportoknak összejöveteleire, kártyapartijaira is alkalmas.

A megújított kert már most kellemes környezetet biztosít az Albertfalvi Közösségi Ház hátsó udvarára látogatóknak, de tavasztól további fejlesztések várhatóak (asztalok, padok, napvitorlák teszik majd melegben is komfortossá a környezetet). Hoffmann Tamás polgármester elmondta, minden lehetőséget megragad az önkormányzat, hogy szépítse, kellemesebbé tegye az újbudaiak környezetét.

B. Gy.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Először volt karácsonyi vásár Albertfalván  

Adventi vásárt tartottak december második hétvégéjén az Albertfalvi Közösségi Házban (AKH) Farkas Krisztina önkormányzati képviselő segítségével. Az első alkalommal megrendezett programon neves művészek is felléptek, az árusok pedig minőségi termékeket kínáltak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.