Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 19. hétfő, József, Bánk

Mézzel is készült lecsó Kelenföldön

Újbuda   |   2016, augusztus 29 - 13:26Nyomtatóbarát változatSend by email

Kolbásszal, tarhonyával, tojással és mézzel is készülhet igazán finom lecsó - derült ki a Kelenföldi Lecsófesztiválon augusztus 27-én.

Ha a hungarikumok körébe még nem is került fel a lecsó, talán nem sokáig kell már várni rá. Olyan, tipikusan magyar ételről van szó, ami világviszonylatban is népszerű és egyedi. Az idei 5-ik Kelenföldi Lecsófesztivál helyszíne most is megtelt, finomabbnál finomabb lecsóverziók készültek az Albert utcában. A "Kelenföld legjobb lecsója" vándorkupát az újbudai polgárőrség csapata vihette haza. A zsűri szerint második helyezést elérő „Albertfalvi Amazonok” lecsójának titka egyszerűen összefoglalható: házi kolbász és méz. A csapat lelkesen kezdett a főzéshez, a versenyre előre összevágott paprikával, paradicsommal és különleges, pikáns kolbásszal érkeztek. - A receptúrát különleges séf jegyezte - mondta Farkas Krisztina önkormányzati képviselő.

A lecsófesztivál több éves hagyományra tekint vissza Kelenföldön. Nemcsak a környékbeliek látogatnak szívesen, hanem a kerület minden pontjáról érkeznek érdeklődők a rendezvényre. – Az esemény nem csak a kóstolásról szól, hanem itt a családok apraja-nagyja egyaránt kellemesen tölti idejét – hangsúlyozta a főszervező Ludányi Attila, önkormányzati képviselő.

Szabolcs Attila országgyűlési képviselő díszvendége volt a rendezvénynek, amelyre unokáival érkezett. Szerinte nem kizárt, hogy egyszer a lecsó is bekerül a hungarikumok közé, hiszen méltán híres világszerte.

Az étel elkészítéséhez szükséges alapanyagokat (vizet, paradicsomot, paprikát, hagymát) valamint a tűzifát Újbuda Önkormányzata biztosította, a csapatoknak mindössze bográcsot, fűszereket, munkaasztalt stb. kellett hozniuk.

T. K.