Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 24. szombat, Gábor, Karina

Mostantól oszlop mutatja a testvérvárosok irányát és távolságát

Újbuda   |   2015, november 11 - 14:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

Testvérvárosi tájékoztató oszlopot avattak Újbuda önkormányzati képviselői és a Kerület Napjára érkező testvérvárosi delegációk november 11-én, a Polgármesteri Hivatal épülete előtt. Az emlékmű megmutatja a partnertelepülések irányát és távolságát a kerülettől.

Hét partnervárosi delegáció érkezett Újbudára a Kerület Napjára. Kézdiszentlélek, Bene, Beregszász, Borzsova, Ada, Ustron és Prága ötödik kerületének képviselőit fogadták a Polgármesteri Hivatal dísztermében. Hoffmann Tamás polgármester hangsúlyozta, az elmúlt időszakban sikeres együttműködés zajlott a testvérvárosok között, külön kiemelve a kultúra illetve a sport területét. Újbuda vezetője bízik abban, hogy a jövőben is aktív marad a testvérvárosok közötti kapcsolat.

Európai városokban járva, óhatatlanul is találkozhatunk partnervárosi kapcsolatokat jelző oszlopokkal, táblákkal, városcímerekkel ellátott térkövekkel illetve komolyabb műalkotásokkal. - Ez adta az inspirációt ahhoz, hogy mi is létre hozzunk egy hasonlót – mondta Mika Edit partnervárosi ügyintéző. Az testvérvárosi oszlop megmutatja a partnertelepülések irányát és távolságát. Sass Szilárd testvérvárosi tanácsnok elmondta, hogy Újbudának jelenleg tizenhárom testvérvárosa, a legközelebbi (Nádszeg) 110 kilométerre, a legtávolabbi (a kínai Yiwu városa) 7342 kilométerre található.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Jótékonysági aukció általános iskolások festményeiből

A Villányi úti Konduktív Gyakorló Általános Iskola csaknem harminc tanulójának festményeit bocsátotta online árverésre a Pintér Galéria, amelynek weboldalán március 28-ig lehet licitálni a képekre. A befolyt összegből az iskola művészeti tehetséggondozási programját támogatják.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.