Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 18. hétfő, Arnold, Levente

Ne várja meg, míg a tűzoltók mennek ki önhöz!

Újbuda   |   2017, szeptember 12 - 15:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember közepén – egy háromnapos akció keretében - minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő közvetlenül fordulhat a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel.

Nyílt napot tart szeptember 18-20. között a katasztrófavédelem a társasházak tűzvédelmi előírásaival kapcsolatosan. Az ország valamennyi kirendeltségén várják az érdeklődőket mindhárom nap 10 és 16 óra között. Olyan kérdésekre is választ kaphatnak, hogy hova szabad vagyonvédelmi rácsot felszerelni a társasházban, hol lehet a kerékpárt tárolni, hova lehet kitenni a kukát, vagy éppen a virágot.

A tűzoltók egész évben sorra járják a társasházakat és ellenőrzik azok tűzvédelmi helyzetét. Ezeknek az ellenőrzéseknek a célja nem a bírságolás, hanem az épületben élők biztonságának javítása. Tavaly mintegy háromszáz alkalommal riasztották a fővárosi tűzoltókat társasházban keletkezett tűzhöz. Idén eddig 210 ilyen eset volt, nagy valószínűséggel ezeknek egy részét meg lehetett volna előzni.

Az érdeklődőket mindhárom nap 10 és 16 óra között várják az alábbi kirendeltségeken:

Kirendeltség neve Kirendeltség címe
Budapest Észak-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség Budapest 1035, III. ker. Vihar u. 3.
Dél-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség Budapest 1113, XI. ker. Tas vezér u. 9.
Észak-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség Budapest 1131, XIII. ker. Zsinór u. 8-12
Közép-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség Budapest 1081, VIII. ker. Dologház u. 3.
Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség Budapest 1191, XIX. ker. Üllői út 235.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Befejeződött a kétnapos minifesztivál  

Másodszor rendezte meg Gárdonyi teret és a közösségépítést népszerűsítő Gárdonyi Pikniket a B32 Galéria és Kultúrtér. Az eseményt június 7-én és 14-én tartották. A zárónap programjai a rossz idő ellenére jó hangulatban teltek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.