Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 22. csütörtök, Beáta, Izolda

Nemcsak társadalmi haszna van az önkéntességnek

Újbuda   |   2016, december 2 - 09:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Önkéntesek festették ki az őrmezei Kossuth Lajos Gyermekotthon szobáinak falát. Az önzetlen segítők abban a program-és kihívássorozatban vettek részt, amelyet Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára indított.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerint önkénteskedni jó, ezért is indította el júniusban programsorozatát a Facebookon. Egy korábbi akciója során, amikor társaival megszépítette a Down Alapítvány egyik átmeneti otthonában lakók környezetét, önkéntes munkára hívta ki Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, Szemereyné Pataki Klaudiát, Kecskemét polgármesterét valamint az Animal Cannibals együttes tagjait. A segítséglánc egyik legújabb kihívottja Újbuda alpolgármestere Király Nóra volt, aki szerint nem csak társadalmi szempontból fontos, hogy megtanuljunk jót tenni, önzetlenül segíteni. Ahogy a kampány indulásakor is említette, a kihívásnak köszönhetően játszóterek, otthonok, oktatási- és nevelési intézmények újulnak meg országszerte, így Újbudán is számos helyen.

Király Nóra kihívottjai: Fejérdy Zsófia, a Promobox Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Vitályi Eszter uniós fejlesztésekért felelős államtitkár és Herczeg Tamás, Békéscsaba szociális tanácsnoka.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Húsvéti tojások iskolásoktól időseknek  

A régi hagyomány szerint idén is négy újbudai iskola vállalta, hogy tanulóik segítségével elkészítenek 600 hímes tojást, amelyeket húsvétkor a kerületi vezetők az idősotthonok lakóinak ajándékoznak majd. Király Nóra és Molnár László alpolgármester március 20-án meglátogatta a meglepetéseket készítő oktatási intézményeket, és megajándékozták az ajándékkészítőket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.