Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 13. szerda, Luca, Otília

Népszerű a BME mesterképzése

Újbuda   |   2017, február 2 - 14:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is a Műegyetem mesterképzéseire nyert felvételt a legtöbb hallgató, többségük állami ösztöndíjat kap.

Lezárult a felvételi eljárás a februárban induló keresztféléves képzésekre. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csak mesterképzéseket hirdetett meg. A 2017 februárjában induló képzésekre országosan 3656 főt vettek fel az intézmények, ebből a legtöbb hallgatót, 969 főt a Műegyetem.

Országos összehasonlításban ez kiemelkedő adat, hiszen az összes felvett diák 26,5%-a a BME-re jutott be. Túlnyomó részük, 950 fő állami ösztöndíjas képzésben kezdi meg tanulmányait.

"A tavalyi eredményünkkel (925 fő) összehasonlítva kismértékű növekedés is tapasztalható, ami kitűnő eredmény a kedvezőtlen demográfiai folyamatok tükrében (az országosan felvett létszám közel 7%-kal csökkent). Szintén kiemelendő, hogy mindez nem járt együtt a felvettek pontszámának csökkenésével.

A Műegyetem a mesterképzéseket meghatározónak és fontosnak tartja a gazdaság fejlődéséhez, amelyhez elengedhetetlenül szükségesek a mesterdiplomával rendelkezők. A mesterdiplomával rendelkezők kezdő fizetése a diplomás pályakövetési rendszer adatai alapján jelentősen meghaladja a csak alapvégzettséggel rendelkezőkét " - írja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem honlapján Veszprémi Károly oktatási rektorhelyettes.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Először volt karácsonyi vásár Albertfalván  

Adventi vásárt tartottak december második hétvégéjén az Albertfalvi Közösségi Házban (AKH) Farkas Krisztina önkormányzati képviselő segítségével. Az első alkalommal megrendezett programon neves művészek is felléptek, az árusok pedig minőségi termékeket kínáltak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.