Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 23. hétfő, Béla

Nyár végétől teszteli az e-jegyrendszert a BKK

Újbuda   |   2017, június 16 - 14:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

A BKK nyár végétől megkezdi a beléptető kapuk telepítését, teszteli az elektronikus jegyértékesítés új formáját – derül ki a BKK közleményéből.

Az elektronikus értékesítési csatornák továbbfejlesztése újabb mérföldkőhöz érkezett, már 2017 nyarán látható lesz az online jegyértékesítés új formája. Elég lesz csak regisztrálni egy személyazonosításra alkalmas arcképes igazolványt, majd megvásárolni a megfelelő terméket és onnantól mobilappos segítségével azonosításra is használható az okmány. Ezáltal ősztől már az új e-személyi vagy a diákigazolvány is elég az utazási jogosultság igazolására.

Nyár végétől a BKK éles környezetben teszteli a beléptető kapukat és az eszközök kommunikációját. Ehhez először a Deák Ferenc téri metróállomáson telepítenek kapukat, a Közvágóhíd utca HÉV-állomáson pedig érvényesítő készülékeket. Az ügyfelek kezdetben nyitott kapukkal találkoznak, mivel szükség van a rendszer teljes infrastruktúrájának telepítésére.

Az elektronikus jegyrendszert érintő változásokról június 14-én döntött a Fővárosi Közgyűlés. A projekt teljes keretösszege nem változott, az üzemeltetési költségek közel 2 milliárd forinttal, az EBRD hitel lehívásához kapcsolódó költségek 100 millió forinttal csökkennek.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda a fiatalok jövőjét is segíti  

“Tégy rendet a jelenben! Vedd kezedbe a jövőt!”- ezzel a jelmondattal folytatódott a 2017 elején indult Újgeneráció Program a kerületben. Április 20-án három helyszínen, izgalmas programokkal várták az érdeklődőket, a rendezvényt Hoffmann Tamás polgármester nyitotta meg az UP Centerben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.